Bodding met rozijntjes
Ingrediënten
Voor 8 porties
– 1 l melk
– 3 eieren
– 1 eetl. boter
– 250 g (oud) wit brood
– 200 g rozijnen
– 3 sneetjes peperkoek
– 120 g donkerbruine suiker
– 2 eetl. puddingpoeder vanille
– 1/2 koffiel. kaneel
Uitvoering
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breek het brood in stukken boven een grote kom en voeg de rozijnen en de sneetjes peperkoek toe.
Bestrooi met de suiker, de kaneel en het puddingpoeder. Giet er de melk over en laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt.
Kluts ondertussen de eieren en giet ze bij het brood.
Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.
Beboter een ovenschaal en doe er de broodpudding in.
Zet de ovenschaal in een grotere schaal met water (au-bain-marie) en zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven.
De broodpudding is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.