Appelcompote
In de herfst zijn appels op hun best.
Tijd om appels te plukken in de appelboomgaarden!
Een leuk idee is om daar appelcompote van de maken.
Dit is lekker bij gebraden kip.
Ingrediënten
– appels
– zuivere confituurpotten
– lichtbruine suiker of kristalsuiker
– kaneel
– diepe pan met een deksel (bvb. een wokpan)
– vork
– aardappelmesje
– appelboor
– vetstof
Bereiding
Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor.
Snij de appels in stukken.
Verhit vetstof in een pan.
Voeg de appels en stoof de appels.
Smaak geven door lichtbruine suiker en kaneel toe te voegen.
Zorg dat de appel echt tot moes geworden zijn en regelmatig roeren.
Voeg eventueel water toe omdat het water snel verdampt.
Doe de appelcompote in potten, draai het deksel goed dicht en draai onmiddellijk om.
Wanneer je het deksel niet kan induwen zijn de potten goed gesloten en kan je ze een tijdje bewaren.